Laster Arrangementer

Kurs i Suzukimetodikk med Anne Berit Halvorsen

okt
15
søn

Velkommen til kurs i Suzukimetodikk søndag 15. oktober fra kl. 11-15.

Søndag 15. oktober kommer Anne Berit Halvorsen, grunnlegger av Suzukimetodikken i Norge, til Musikkpedagogene Oslo for å snakke om Suzukimetodikken. Dette er en unik mulighet til å få del i hennes dype pedagogiske innsikt og mangslungne erfaringer.

Kursavgift: Medlemmer av Musikkpedagogene Oslo og studenter: 300,- Eksterne deltagere: 400,- Betaling skjer med VIPPS ved inngangen.

Anne Berit kommer til å ta for seg en rekke interessante emner, bl.a.: Suzukimetodens historie og filosofi. Hvordan tilpasse en japansk metodikk til norske forhold. Norsk familiehverdag. Øvepsykologi. Scenetrening og prestasjonsforberedelse. Note- og rytmelære. Leken i undervisningen. Samspill og sosialt miljø.

Dette blir et kurs for pedagoger, og det er åpent for pedagoger innenfor alle instrumenter! Suzukimetodikken finnes for mange forskjellige instrumenter.

OM ANNE-BERIT HALVORSEN: MUSIKKPEDAGOG, DIRIGENT, FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER

Etter endt utdanning ved Griegakademiet i Bergen i 1978, med hovedinstrumentene piano og fiolin, fulgte undervisning først og fremst på instrumentet fiolin. Utprøving av eksisterende metoder og tilgjengelig materiale inspirerte til videre å utforske begynneropplæring for barn.

Sommeren 1988, under en europeisk konferanse i Borlänge, Sverige, møtte hun Shinichi Suzuki, og det svenske suzukimiljøet. Entusiasmen blant lærere, foreldre og barn, kombinert med det høye utøvende nivået, inspirerte henne til å arbeide for å fremme metoden også i Norge. Suzukimetoden i Norge var på dette tidspunkt relativt ukjent, mens den i Sverige hadde blitt brukt allerede i mange år. Med hjelp fra svenske kollegaer, samt Gunn og Günter Voss i Kristiansand, fikk hun faglig påfyll til å starte en gruppe ved Bærum musikkskole samme år med undervisning inspirert av Suzukimetoden.

Noen år senere fulgte suzukilærerutdanning i Århus og København, Danmark. Hun fikk da formelt tittelen sertifisert suzukilærer, og kunne promotere Suzukimetoden gjennom sin undervisning.

Suzukigruppen ved Bærum musikkskole ble kjent gjennom radio, TV, aviser, tidsskrifter og konserter. Under Anne-Berits lederskap har de samarbeidet med artister som blant annet Brass Bros., Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen. Gruppen har spilt ved flere statsbesøk og for Kongefamilien ved ulike anledninger, blant annet var den invitert til slottet julen 99. Gjennom disse opptredener ble suzukimetoden kjent i Norge, og tiltrakk seg musikere, lærere og elever. Gjennom årene har hun invitert musikerkollegaer til å introdusere jazz, folkemusikk, folkedans, tango m.m., i tillegg til sitt eget arbeid med Suzukimetodens repertoar.

Anne-Berit har ledet Norsk Suzukiforbund siden oppstarten i 1999 frem til 2020. Hun har mottatt Bærum kulturstipend, er æresmedlem av European Suzuki Association og valgt ut som 1 av 100 viktigste kvinner i Norge 2021.Gjennom samarbeid med Norsk Korpsforbund har hun gitt ut Rett på Musikken med note- og rytmelære. Rett på Musikkens program for trompet er utgangspunktet for det i dag internasjonale Suzukiprogrammet for Brass.