Laster Arrangementer

Munch & Musikken – en audiovisuell dialog med Åse Mathiesen

apr
19
fre

Det trekkes linjer mellom norske komponister som var virksomme samme tid som Edvard Munch og en av verdens fremste kolorister Ludvig Karsten samt Harriet Backer. Dette i samspill med musikken og historier fra denne tid; vi får høre om Munch, Strindberg, Stanislaw Przybyszewsk og dama som de alle var forelsket i: Dagny Juel. Przybyszewsk var eldre enn Juel og hadde vært god venn med Chopin, han var også en god pianist og derfor spilte han ofte Chopins musikk. Kanskje møter vi en annen dimensjon i Munchs bilder da vi hører historen om Chopins G-moll ballade, som Chopin skrev etter og blitt inspirert av en novell om en havfruer, og samtidig møter Munch´s bilder av havfruer. Disse ble malt etter at han hørt Przybyszewsk spille G-moll balladen.

Grieg, Munch og Karsten verk har blitt hørt, vist og beundret over hele verden, men ikke tidligere blitt vist på denne måten. Maleriene blir levende når vi hører musikken – og skaper en fortryllende opplevelse. Kunstnere som er representert er Munch, Karsten og Backer og komponistene Grieg, Chopin, Hurum, Agathe Backer Grøndahl og Laura Netzel.

Dette blir en spennende audiovisuell dialog der to kunstformer og spennende fortellinger møtes en visuell aften.
Åse kommer også at fortelle om Jiri Hlinkas fantastiske undervisning.
Åse Mathiesen har studert for professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Som student debuterte hun ved Oslo konserthus. Hennes karriere som solo pianist har blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus og flere konserthus. Mathiesen har et bredt repertoar og en sterk interesse for klassiske og romantiske komponister, og også for mindre kjent musikk som risikerer å bli glemt.

 

GRATIS INNGANG FOR MEDLEMMER AV MPOSLO.
100,- FOR EKSTERNE (BETALES MED VIPPS VED INNGANGEN).