Laster Arrangementer

Nasjonal EPTA-konferanse 2023: Eleven i fokus – metodisk mangfold i undervisningen

okt
27
fre

Velkommen til årets EPTA-konferanse:
Eleven i fokus – metodisk mangfold i undervisningen

27.-29.oktober på Edvard Munch vgs i Oslo

Vi ønsker pianister og pedagoger velkommen til å ta del i en helg full av musikk og metodikk! Et knippe dyktige pedagoger og utøvere vil gi oss ulike perspektiver på undervisning, metodiske verktøy og musikalske opplevelser.

Pianist Tor Espen Aspaas holder mesterklasse for elever fra ulike musikklinjer i nærområdet, og har også med seg konsertforedraget “Fra Wienerklassisismen til Wittgenstein på 55 minutter”.  

Konsertforedraget «Grieg i Roma: Spor av Roma i Edvard Griegs klavermusikk» fremføres av pianistene Désirée Paulsen Bakke, Katarzyna Julia Leikvoll, Elena Chalneva Sirnes og Øyvind Aase.

Klaver- og gehørpedagog Ragnhild Briseid holder workshopen “Vis hva du hører! – øvelser og tips for å aktivere elevenes ører på pianotimen”. 

Lars Andreas Aspesæter, kjent for mange som beat-for-beat-pianist, har med seg skuespiller Henrik Horge, og vil gi oss et innblikk i “Plutselig barneteater – improvisert teater for barn”, før vi går inn improvisasjonsteknikker og hvordan dette kan bli en del av en livlig spilletime for de yngste elevene. 

I workshopen “Joik på klaveret” vil pianist og komponist Erik Håkon Halvorsen ta oss med inn i hvordan joik som musikkform kan være grunnlag for utforsking av improvisasjon og arrangering. 

Grete Helle Rasmussen kommer også for å dele fra sin rikholdige metodikk-verktøykasse med fokus på overgangen fra barn til ungdom. 

Vi vil få både små konserter av prisvinnere fra UMM, og andre musikalske innslag. 

På lørdagskvelden er det duket for musikalsk samtale med den enestående pianisten Liv Glaser.

Vi ser frem til en helg fylt med inspirasjon, kunnskapsutveksling og musikk. Håper å se mange pianister, pedagoger og studenter der!

Se programmet her

Hilsen Styret i EPTA Norge
Otto Graf, Eirik Stømner, Eivind Krog Ravndal, Monica Tomescu-Rohde og Marie Strandli Pedersen