EPTA-konferanse 2024 – «På innsiden»

Velkommen til årets EPTA-konferanse! Pianister, pedagoger, elever, studenter og andre som er interessert ønskes velkommen som deltakere på EPTA-konferansen. Årets konferanse finner sted 1.-3. november på Edvard Munch videregående skole i Oslo.

I kjent stil åpner konferansen kl. 14:00 på fredag med en åpningskonsert. Deretter braker selve konferansen løs med et konsertforedrag om «musikk og hjernen», fremført av pianistene Julie Ye og Håvard Ringsevjen (som også er lege og hjerneforsker!). De avslutter sitt bidrag med en mesterklasse for påmeldte elever.

Videre får vi et foredrag med Gisle Daus om «Elektriske og akustiske pianoer». Han har også lovet et lite foredrag om pianotekniske begreper, for å nøste opp i de misforståelsene pianister ofte har i kommunikasjon med stemmere og teknikere.

Monica Tomescu-Rohde (Drammen) og Shannon Wettstein Sadler (USA) presenterer konsertforedraget «Connecting traditions», hvor de trekker frem to historiske kvinnelige komponister – Theodora Cormontan og Florence B. Price.

Håkon Austbø vil fortelle og demonstrere hvordan han bruker analyse av form og struktur i sine tolkninger. Det blir også en mer personlig samtale på kvelden mellom Austbø og Siv Klippen.

Alexander Nickelsen presenterer sitt læreverk «MITOP» eller «Musikk i teori og praksis». Dette er ment som et helhetlig tilbud for barn og unge opp til 19 år. «MITOP gir talentfulle barn og unge et helhetlig musikkopplæringstilbud der de får utviklet sitt musikerskap, musikkteoretisk forståelse og spesialisert kompetanse på sitt instrument.»

Liv Aukner skal holde workshop og prate om konseptet «Pianoorkester», der det også blir praktiske gjennomganger av forskjellige arrangementer.

Som vanlig blir det presentasjoner av nye og relevante noter og læreverk.