Aina Helgeland Davidsen

Instrument
Saxofon
Genre
Klassisk
Adresse
Skien
Kontakt
47 81 80 82

Aina Helgeland Davidsen er født og oppvokst i Drammen(1993), hun tok sin mastergrad i klassisk saxofon (utøvende og pedagogikk) i Danmark og Nederland hos noen av de størst ledende saxofonistene i verden, fra Claus Olesen, Johannes Thorell til Johan Van Der Linden og Jérôme Laran.

Fra ung alder har Aina konkurrert i Norges Mesterskap & UMM, hvor hun i tidlig alder gikk av med seier både som solist og i ensemble. Som voksen, under utdannelse og som ferdigutdannet har Aina mottatt TICON prisen 2016, vunnet SIMC internasjonale konkurranse 2017, og våren 2018 mottok hun Diversestipend for nyutdannede kunstnere til videre utvikling innenfor komposisjon og vår 2020 ble hun offisiell Henri Selmer Paris Artist.

I dag jobber Aina i trio Rakleverk og TrIvA, Duo Fivreld og Duo Demetrio/Aina. Rakleverk var en av artistene på Molde Jazzfestival 2019, og Duo Demetrio/Aina har i mars 2020 utgitt en EP med en rocke/klassisk suite. Hun har utviklet en konsertserie som heter «Kvinnelige krefter», som innehaver en rekke store kvinnelige komponisters verker for solistiske instrumenter opp igjennom musikkhistorien.

Høsten 2018 startet hun å studere Timani, et studiet som kombinerer anatomi, kropp og musikk, og fordype seg i hvilke muskler vi helt konkret kan utnytte som musiker som musikalsk verktøy og skadeforebygging. Etter det treårige studiet vil hun stå som sertifisert Timani- instruktør.

I dag underviser Aina daglig i saxofon, hun reiser rundt for å holde foredrag og undervisning/masterclass som saxofonist, i mentaltrening og i Timani, utover virket som utøvende freelance saxofonist. Sist men ikke minst er Aina aktuell med utstillingen og konsertserien «Å overleve tanken» sammen med Maja Kirkerød, og hun har skapt et improvisatorisk verk sammen med danser og koreograf Ingvild Vaagsether som heter ERRATIO som har spilt på Stavanger kammermusikkfestival og OJDF 2020.

E-post

lorem.ipsum@consectetur.no

Send e-post
Kopiere e-post