Britta Skärby-Vindenes

test test test
Instrument
Strykere, Fiolin, Direksjon
Genre
Klassisk, Rytmisk, Annet
Adresse
Bergen
Kontakt
91 72 74 78

Britta Skärby-Vindenes har hatt sitt hovedengasjement i Bergen kulturskole som fiolinlærer ensemblelærer og dirigent i mange år. Hun var med på oppstarten av Lørdagsskolen som senere ble klassisk fordyping der hun var orkester/ensembleleder.

Hun har også arbeidet for Barratt Due avdeling Bergen der hun siden 2012 vært engasjert som fiolinlærer og ensemblelærer. 2018-2020 var hun administrativ leder for avdelingen.

Britta er født i Sverige og kom til Norge for å studere på Norges Musikkhøgskole der hun i løpet av 5 år tok instrumental- og musikkpedagogisk eksamen. Hun har også studert barokkfiolin.

Britta har tatt eksamen i alle fem nivå i Suzukimetodikk. Hun startet opp og drev samspillsgruppen Suzuki Viva i 17 år. Suzuki Viva var en forening for fiolinelever i alle aldrer, som drev samspillgrupper, seminarvirksomhet og konserter. Britta har samarbeidet med mange andre musikere og Suzukipedagoger, og hun har et utstrakt internasjonalt nettverk. Koen Rens, Jan Mathiessen, Melinda Mandozzi har hun ofte samarbeidet med.

I mange år drev hun faste seminar og konserter med Bergen Barokk. Britta har undervist elever og ensembler som har vunnet priser lokalt og nasjonalt i UMM.

Som utøvende musiker har hun vært freelancer i Bergen. Hennes første jobb etter musikkhøgskolen i Oslo var i Regionmusikken i Sverige. Hun var med på å starte opp Ålesund Strykekvartett og hadde fast ansettelse der i 6 år.

Britta er en ettertraktet lærer og instruktør og underviser bla. på Valdres Sommersymfoni og Norsk Suzukiforbund sitt sommerkurs på, Geilo.

Britta driver nå Bergen Klassisk AS sammen med Njål Vindenes. Hun underviser i fiolin og tar på seg oppdrag som lærer, instruktør og dirigent.

E-post

lorem.ipsum@consectetur.no

Send e-post
Kopiere e-post