Øyvind Aase

Instrument
Piano
Genre
Klassisk
Adresse
Litlebergen 15, 5919 Frekhaug
Kontakt
97 71 55 62

Øyvind Aase er pianist, klaverpedagog og faglitterær forfatter. Han har Concert Recital Diploma (Premier Prix) fra Guildhall School of Music & Drama i London, etter studier hos Edith Vogel. I Norge har han studert hos Jan Henrik Kayser og Eline Nygaard. Som pedagog har han bl.a. gitt mesterklasser i Norge og ved The National Academy of Music i Sofia.

Han debuterte 20 år gammel som pianist i Universitetets Aula i Oslo, og har siden virket som frilansmusiker i Norge og utlandet. Øyvind Aase har gjort radioinnspillinger i de statlige kanalene i Norge, Sverige og Finland, og har bak seg 10 CD-innspillinger, bl.a. av Alf Hurums kammermusikk for og med piano på 4 CD-er. CD-utgivelsene Nordiske barne- og eventyrbilder for solo klaver (1995) og Det er helt sant! (1997) med oppleser Sidsel Ryen har et  pedagogisk siktemål. Utgivelsen In Evening Air: Piano Moods 1900-2000 ble kåret blant årets 10 beste klassiske utgivelser i Bergens Tidende i 2006. I 2021 gir han ut en CD med Sparre Olsens komplette klavermusikk på Toccata Classics i London.

Øyvind Aase har flere ganger vært «Ukens pianist» i Troldhaugens konsertserie. I 2022 gir han ut boken Griegs beste opus om Troldhaugens historie på Bodoni forlag. Han har tidligere bl.a. publisert en rekke tekster om pedagogiske emner, deriblant essaysamlingen En annen musikk (2019) og På mange strenger (2013), sistnevnte om Bergens Musikklærerforenings historie.

E-post

lorem.ipsum@consectetur.no

Send e-post
Kopiere e-post