Laster Arrangementer

EPTA-konferansen 2022

nov
04
fre

Årets EPTA-konferanse har som overskrift #skaperkraft. Det blir mange interessante kursholdere som vil kretse omkring akkurat dette temaet på Edvard Munch vgs. i Oslo helgen 4. – 6. november.

Fiolinist og komponist Henning Kraggerud og gitarist Petter Richter vil holde et konsertforedrag. Kraggerud skriver:
«Mitt konsertforedrag med Petter Richter har utviklet seg fra fire foredrag jeg har skrevet om kreativitet, improvisasjon, utvikling av den personlige stemme gjennom livsforandrende redefinering av «øving» og av klassisk musikks og kunstens mulige rolle i klima- og fattigdomskrisen verden står i.

Kraggerud vil også holde en mesterklasse. Det blir spennende med en fiolinist som skal veilede pianister og deres medspillere – denne ganger mer i musikk enn i klaverteknikk.

Videre har vi knyttet til oss idéhistoriker, forfatter og journalist Hilde Østby. Hun stiller spørsmålene: «Hva er kreativt arbeid? Hvordan få bedre ideer? Hva er dyp læring, konsentrasjon og retning?» I dette foredraget lærer du om hvordan den kreative hjernen arbeider.

Publikum vil møte pianisten Sigurd Slåttebrekk til samtale og litt mer.

Haakon Støring vil holde et foredrag om den gjenoppdagede klassiske improvisasjonsmetoden «Partimento». I dette foredraget vil dere bli presentert for en rekke ulike metoder og innfallsvinkler for å utforske klassisk stilimprovisasjon (særlig med vekt på barokk, wienerklassisisme og tidlig romantisk stil) og hvordan slike metoder kan hjelpe oss som klaverpedagoger.

I prosjektet “Fannys år” søker Monica Tomescu-Rohde å sette lys på komponisten Fanny Hensel, Felix Mendelssohn-Bartholdys søster, og et av hennes viktigste soloverk for klaver, Das Jahr.

Music Mind Games er en metode for å lære musikkteori og leseferdighet ved bruk av mer enn 300 spill som stimulerer engasjement og samarbeid. I sin presentasjon vil Sharon Lai introdusere konseptene i metoden enten gjennom praktiske eksempler i videoer eller ved hjelp av frivillige deltakere fra publikum.

Førsteamanuensis Julia Leikvoll vil i et foredrag ta for seg hvordan pianolæreren kan bidra til å gjøre noteopplæringen forståelig, lystbetont og interessant. Hun vil vise hvordan ulike kreative aktiviteter, først og fremst komponering og improvisasjon, kan hjelpe elevene å forstå noteskriften, lære i felleskap, eksperimentere med bruken av ulike musikalske elementer og etter hvert bli kompetente notelesere.

Det blir presentasjon av utgivelser og salg av noter ved Norsk Noteservice og Musikkforlagene. Klaverstudenter fra Norges musikkhøgskole er invitert til holde åpnings- og avslutningskonserter på konferansen, og prisvinnere fra ungdommens musikkmesterskap vil holde morgenkonserter.

Påmelding: https://www.deltager.no/event/epta-konferanse_2022_04112022

 

Se programmet – klikk her

EPTA konferansen 2022  er støttet av Sparebankstiftelsen